Ciasto francuskie z brzoskwinią i migdałami.
Jakoś nie cierpię na nadmiar chwil polegających jedynie na siedzeniu.
A czasem trzeba wcisnąć jeszcze zrobienie kolacji w normalny tryb dnia, bo goście przychodzą, a jakimś dziwnym trafem myślało się, że to dopiero za dwa dni.
Wtedy nie pozostaje nic innego jak oprzeć się na tym co mamy w lodówce, a jest produktem który już stał tam już trochę i jeszcze mógłby.
I tak wyciągamy ciasto francuskie. Tniemy na kwadraty o boku ok 20cm. Na środeczek kładziemy połówkę brzoskwini z puszki i posypujemy płatkami migdałów. Zamykamy ową brzoskwinkę ciastem i wkładamy do piekarnika na 15min w ok 230stopniach.
Nie zaszkodzi dorzucić na talerzyk już lody czekoladowe, waniliowe bądź jakie tam wolimy. :)
A czasem trzeba wcisnąć jeszcze zrobienie kolacji w normalny tryb dnia, bo goście przychodzą, a jakimś dziwnym trafem myślało się, że to dopiero za dwa dni.
Wtedy nie pozostaje nic innego jak oprzeć się na tym co mamy w lodówce, a jest produktem który już stał tam już trochę i jeszcze mógłby.
I tak wyciągamy ciasto francuskie. Tniemy na kwadraty o boku ok 20cm. Na środeczek kładziemy połówkę brzoskwini z puszki i posypujemy płatkami migdałów. Zamykamy ową brzoskwinkę ciastem i wkładamy do piekarnika na 15min w ok 230stopniach.
Nie zaszkodzi dorzucić na talerzyk już lody czekoladowe, waniliowe bądź jakie tam wolimy. :)
Mniamiii:)ja ostatnio z jabłkami robię:)
OdpowiedzUsuńmniam :) lubie takie proste i efektowne dania
OdpowiedzUsuńOch, uwielbiam ciasto francuskie :) Mniam! I nawet mam w lodówce, i nawet miałam zrobic właśnie z brzoskwinką, ale leń był większy niż chcica na ciastko ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Brzmi faktycznie prościutko, a wygląda przesmakowicie :-)
OdpowiedzUsuńNo faktycznie szybciej to chyba już się nie da ;) Pycha!!
OdpowiedzUsuńMniam :) Smakowite :)
OdpowiedzUsuńJesteś niedobra, gdzież tak apetyt robić czytelnikom?:)))) Aż mi w brzuchu burczy:D
OdpowiedzUsuńpychotka! Uwielbiam ciasto francuskie, ale z braku piekarnika muszę zadowolić się tylko ciastkami z cukierni...:)
OdpowiedzUsuńZ takim nadzieniem jeszcze nie robiłam... moja rodzina dziś ci podziękuje :*
OdpowiedzUsuńKlasyk - też tak robię :) A polecam pod te brzoskwinie dać trochę budyniu waniliowego lub śmietankowego i zapiec - pyyychaaaaa :)
OdpowiedzUsuńAle mi smaka zrobiłaś :) Uwielbiam takie szybkie i pyszne słodkości :)
OdpowiedzUsuń